tiistai 13. maaliskuuta 2012

Lukijaesittely

Itsensä esittely on yllättävän vaikeaa, mutta siitä pitänee lähteä, jos tämän blogin haluaa päräyttää käyntiin.

Ajattelin sanoa, että olen lukijana melko kaikkiruokainen, mutta tarkemmin ajateltuna se ei pidä pätkääkään paikkansa. Useimmiten jätän sikseen kirjat, joiden kannet viittaavat millään muotoa sci-fiin, fantasiaan tai mihinkään yliluonnolliseen. Maaginen realismi on asia erikseen, mutta lopulta sitäkin tulee luettua harvoin. "Harvoin luettavien" kategoriaan kuuluu myös elämäkerrat. Ei sillä etteikö elämäkerrat voisi olla kiinnostavia ja hyvin kirjoitettuja, mutta useammin tulee tartuttua puolueettomaan fiktioon. En ylpeile asialla (toisaalta en erityisemmin häpeilekään), mutta toistaiseksi on vielä lukematta sellaiset suomalaiset klassikot kuin Seitsemän veljestä, Tuntematon, Sinuhe ja Pohjantähti-trilogia. Mistään kapinasta ei ole kyse, kaikki edellä mainitut löytyvät loputtomasta TBR-pinostani. (No, rehellisyyden nimissä tunnustettakoon, että yksikään ei aivan pinon kärkisijoille yllä.)

Iso lista kaikkea, mitä en lue tai luen harvoin. Mitä jää jäljelle? Ulkomainen fiktio, kotimainenkin välillä. Lisäksi tietokirjat, lähinnä historiaa käsittelevät. Näytelmiä luen melko usein, osittain myös opiskelujeni puolesta. Toisin kuin Anna, minä luen myös dekkareita - aika tarkkaan rajaten kumminkin, lähinnä iki-ihanaa Agathaa, sekä joitain sellaisia, joita joku jonka makuun luotan, suosittelee. (Edellisen lauseen pilkutus on varmasti väärin, mutta olkoon. Blogia tässä tehdään eikä gradua.)

Lempikirjaa kysyttäessä mainitsen useimmin Simone de Beauvoirin Mandariinit. Pidän muutenkin ranskalaisesta kirjallisuudesta. Itse asiassa mainittakoon, että ensimmäinen kirja, jonka tässä blogissa aion ottaa esille, on ranskalaista nykykirjallisuutta.

Kuten mainitsen jo lyhyessä esittelyssäni, rakastan kirjoista keskustelemista lähes yhtä paljon kuin lukemista. Harmillisesti en pääse kuitenkaan vaihtamaan kovinkaan usein mielipiteitä luetuista kirjoista. Suorastaan odotan tilanteita, joissa toinen meistä, Anna tai minä, kirjoittaa kirjasta jonka toinenkin on lukenut. Ekstrahauskaa koko blogista tekee se, että meillä on Annan kanssa tekstiemme perusteella melko erilainen maku kirjojen suhteen. Can't wait to begin!

1 kommentti:

  1. Heh, ihan samaa tuossa mietin, että aika eri linjoilla liikutaan. Etenkin fantasian yms. suhteen! Mutta ehkä luen jotain niin hyvää fantasiaa, että saan sut houkuteltua sen kimppuun. Ja ehkä sä luet niin hyviä dekkareita etten voi vastustaa kiusausta...

    (Tosin totuuden nimessä on tunnustettava, että juurikin Christieitä oon joskus lapsena lukenut - asuntovaunumatkoilla, turvallisesti siskon ja veljen välissä... Ei alkanut pelottaa liikaa.)

    VastaaPoista