lauantai 24. toukokuuta 2014

Lukuvinkkejä Lontooseen?

Pääsi käymään sillä tavalla, että minä suuntaan maanantaina kolmeksi kuukaudeksi Lontooseen tekemään opiskeluihin liittyvää työharjoittelua. En osaa vielä sanoa kuinka paljon lopulta jää aikaa lukea, mutta haluaisin Lontoossa lukea enimmäkseen kaupunkiin tai maahan sijoittuvaa kirjallisuutta. Nyt minä ajattelinkin hyödyntää teitä lukeneita, huippuja ihmisiä ja kysellä täsmälukuvinkkejä Lontooseen. Mitä joko Lontooseen tai Britanniaan sijoittuvaa kirjaa suosittelisit minulle luettavaksi paikan päällä?

Jonkinlaista listaa olen jo tehnyt ja osan kirjoista hankkinutkin käsiini. Ja ennen kuin edes tiesin lähteväni reissuun, olin päättänyt ottaa kesäklassikokseni Charles Dickensin Kolean talon.

Listallani jo olevia kirjoja:

Monica Ali: Brick Lane
Ian McEwan: Lauantai
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes -tarinat
Zadie Smith: White teeth (melkein muut Smithit olenkin lukenut)
Agatha Christie: Poirot-kirjat (aina ja ikuisesti)
Charles Dickens: Kolea talo
Kate Atkinson: Elämä elämältä
Sarah Waters: Yövartio
Jennifer Worth: Hakekaa kätilö 2
Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo
     George Eliot: Middlemarch

Nämä nyt tässä suunnilleen viikon pohdinnan tuloksena olen kerännyt. (Tosin tämä on ensimmäinen kerta, kun kirjoitan listaa ylös, joten voi olla, että joku, jota mietin jossain välissä on listalta unohtunut…)

Myös matkavinkkejä otetaan vastaan. En ole ensimmäistä kertaa reissussa, joten suurin osa ilmeisimmistä nähtävyyksistä on jo kierretty, mutta erityisen ilahtunut olen, jos osaat vinkata minulle esimerkiksi kivoja kirjakauppoja, divareita, kahviloita ja pubeja sekä kirpputoreja tai second hand -liikkeitä. Toivon myös, että aikaa ja rahaa jää tehdä pieniä reissuja Lontoon ulkopuolelle. Mielelläni kuulisin, jos sinulla olisi vinkkejä viikonloppujen matkakohteiksi… Eipä sitten muuta kuin iloista viikonloppua, maanantaina kutsuu Lontoo!

Toivottavasti tiedossa aurinkoisempia päiviä kuin tämä helmikuinen muutaman vuoden takaa

11 kommenttia:

 1. Kolme kuukautta Lontoossa kuulostaa hyvältä! Lontoo on suosikkikaupunkini, jossa olen käynyt useita kertoja - tosin vain lomalla.

  Hieman kiireessä ja laiskana linkitän viimekesäisen blogijuttuni, jossa kyselin Lontoo-aiheisia kirjoja. Kommenttikentässä on paljon hyviä linkkejä:
  http://luminenomena.blogspot.fi/2013/06/kohti-lontoo-viikkoa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, innolla odotan. Lontoo on minunkin suosikkikaupunkejani, ellei peräti suosikki. :)

   Ja ooh, kiitos, tuollahan on valtavasti kaikkea! Ja itse asiassa muistin ajatelleeni Gaimanin Neverwherea, mutta unohdin sen sitten listasta. Muita kiinnostavia olivat ainakin Byattin Lasten kirja ja Martina Cole... Mahtavaa, kiitos linkistä!

   Poista
 2. Oi! Mulla ei tule tähän hätään mieleen mitään kirjavinkkejä, mutta olen iloinen puolestasi! :)
  Tuo Hakekaa kätilö on varmasti täydellistä luettavaa ns. paikan päällä, kun voi käydä vilkuilemassa kuinka paljon alue on muuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Luin ykkösosan ihan vasta ehkä kuukausi sitten ja tuo kakkososa voisi tosiaan olla kiva lukea kaupungissa. Veikkaanpa että aluetta ei enää ihan kirjan kuvailemaksi tunnista. Mikä varmaan on ihan hyväkin, tosin. :)

   Poista
 3. Tuolta Katjan listalta löytyi ne kirjat, joita ajattelin ehdottaa muun muassa Nichollsin "Sinä päivänä", Helene Hanffin Charing Cross Road ja Duchesse of Bloomsbury ja Galsworthyn Forsytein taru (jotenkin olen muistavinani, että täällä oli joskus kimppaluku tästä, pitääkö paikkansa?)

  Oikein, oikein ihanaa Lontoota. Minun vanhimmasta tyttärestäni on tainnut tulla jo kokonaan lontoolainen, on ollut siellä jo puolitoista vuotta, eikä taida ihan lähiaikoina kotimaahan palata. No, meille se on hyvä syy matkustaa taas kerran Lontooseen, johon olen tykästynyt kerta kerralta enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä päivänä luin joskus aikaa ennen blogia ja tykkäsinkin, Charing Cross Road ja Duchess of Bloomsbury sen sijaan ovat tuntemattomia, kiitos vinkeistä! :) Oikein muistelet, viime kesänä luimme tosiaan Annan ja muutaman muun kanssa Forsytein tarun. Tykkäsin kovasti.

   Ja kiitos! Olen aika innoissani tästä. Lähtö varmistui ihan vasta tällä viikolla, niin kovin pitkään en ole tätä ehtinyt fiilistellä, mutta minullekin Lontoo on kovin erityinen kaupunki. Kiva kuulla, että tyttäresi viihtyy hyvin. :)

   Poista
 4. Mukavaa reissua! Ja sen verran aurinko on sulattanut päänuppia, ettei kirjavinkkejä tule mieleen :D Onpas kauheaa! Mutta listallasi vaikuttaa olevan kiinnostavia kirjoja jo valmiiksikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tuolla Katjan ylempänä linkkaamalla listalla niitä vinkkejä vasta onkin. :)

   Poista
 5. Minäkin suosittelen Helene Hanffia ja tietysti myös ikisuosikkiani Iris Murdochia! Murdochin kirjoja löytyy varmasti halvalla paikan päältä – esim. esikoisromaani Under the Net on ihastuttava kuvaus 50-luvun boheemista Lontoosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa lupaavalta. :) Kumpikin kirjailija ennalta tuntematon, pitää tarkastaa! (No paitsi Murdoch on nimenä tuttu, mutta ei ole tullut luettua...)

   Poista
  2. Murdochista "vähän" lisätietoa täällä:
   http://poplaari.blogspot.fi/2012/03/kirjailijaesittely-iris-murdoch.html

   Hyvää matkaa!

   Poista