torstai 31. joulukuuta 2015

Maalaismaisemia-lukuhaastekoonti

1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -blogin Maalaismaisemia-lukuhaaste päättyy tänään. Itse en yltänyt mitenkään erityisen huikeisiin lukuihin haasteen osalta, haastekoontiini päätyy vain neljä kirjaa (sekä muutama seli-seli, en ehtinyt blogata/ehtinyt loppuun asti jne.).

Haastetta varten luin seuraavat teokset:

Jane Austen: Pride and Prejudice
Stella Gibbons: Cold Comfort Farm
James Herriot: Kaikenkarvaiset ystäväni
Alan Weisman: Maailma ilman meitä

Lisäksi kuuntelin äänikirjana Arthur Conan Doylen The Hound of the Baskervillesin, muttta koska en tullut bloganneeksi kirjasta, jää se haasteen ulkopuolelle. Harmillisesti minulla on myös Elina Lappalaisen Syötäväksi kasvatetut - näin ruokasi eli elämänsä vain noin viidenkymmenen sivun päässä päätöksestä. Vaikka saisinkin kirjan vielä tämän vuorokauden puolella luettua, en ehdi siitä enää kyllä bloggaamaan, joten sekin valitettavasti jää nyt haasteesta ulos.

Kuva: 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -blogi
Kirjojen kelpuuttaminen haasteeseen on melko pitkälti oman harkinnan varassa, ja mietinkin, että tänä vuonna lukemistani myös esimerkiksi Neljäntienristeys sekä Hercule Poirot and the Greenshore Folly saattaisivat haasteeseen kelvata (molemmat sijoittuvat ainakin osittain maaseudulle, vaikka eivät varsinaisesti maalaiselämää käsittelekään), mutta jätänpä ne nyt ulkopuolelle, sillä en asiaa tullut ajatelleeksi alunperin, kun kirjoista bloggasin.

Haasteeseen ottamistani kirjoista suosikkejani ovat moneen kertaan luettu, iki-ihana Kaikenkarvaiset ystäväni, sekä Alan Weismanin vaikuttava tietokirja Maailma ilman meitä. Myös Pride and Prejudice oli nautittava, mutta Cold Comfort Farm sen sijaan oli valitettavasti itselleni pienoinen pettymys.

Haasteen tiimoilta tulin enimmäkseen tarkastelleeksi maaseutuelämää Englannissa 1800-luvun alun tienoilta, sekä 1900-luvun ensimmäiseltä puoliskolta. Maailma ilman meitä taas liikkuu ympäri maailmaa, eikä keskity erityisesti mihinkään tiettyyn alueeseen (kuten nimestäkin kenties voi päätellä). Kirja ei varsinaisesti keskity maatalouteen, mutta otin sen haasteeseen mukaan sillä yksi kirjan luvuista keskittyy kokonaisuudessaan maatalouden ekologisiin vaikutuksiin. Esimerkiksi suomalaiset maaseutukuvaukset jäivät nyt kokonaan oman haasteaineistoni ulkopuolelle (ellei lasketa haastetta varten aloittamaani Syötäväksi kasvatettuja). Toisaalta tämä ei yllätä minua laisinkaan, sillä muutoinkin lukemistoni koostuu pääasiallisesti ulkomaisesta kaunokirjallisuudesta.

Eipä sitten muuta kuin kiitos Marilelle kivasta haasteesta! Palannen jonkinlaiseen yleiseen vuosikatsaukseen kenties huomenna tai alkuvuodesta. Lystikkäitä vuodenvaihtujaisia itse kullekin! <3

3 kommenttia:

 1. Kiitos kun olit mukana maalaismaisemissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kivoihin haasteisiin osallistuu mieluusti. :)

   Poista
 2. Hei,
  Anteeksi, mutta vain kertoakseni, että olemme paikkakunnan yhteiskunta ja tarjoamme rahalainoja kaikille vakaville ja rehellisille ihmisille liiketoiminnan laajentamiseksi tai ostokseksi. Korko on 3% vuodessa.
  Lisätietoja ota meihin yhteyttä sähköpostitse.

  Sähköposti:  simondurochefort@gmail.com

  VastaaPoista