Sonjan vanhat haasteet

Sonjan haasteet 2013:


Kirjoista-blogin Afrikan tähti. Tässä haasteessa luetaan vuoden 2013 aikana afrikkalaista tai Afrikkaan sijoittuvaa kirjallisuutta alueittain. Tunnetusta lautapelistä nimensä saaneessa haasteessa voi saavuttaa pelistäkin tunnettuja "pelimerkkejä" sen mukaan kuinka paljon kirjoja lukee. Itse tavoittelen vaatimattomasti topaasia kolmella kirjalla.

Alueet:

Itä-Afrikka
Keskinen Afrikka

Pohjois-AfrikkaEtelä-Afrikka

Länsi-Afrikka


Lisäksi luettu: Ilon ja kivun kääntöpiiri -afrikkalaisia novelleja Saharasta etelään, novellikokoelma, jonka novellit sijoittuvat eri maihin ja kirjailijat ovat kotoisin eri maista. En siis sijoita tätä kirjaa mihinkään tiettyyn alueeseen tai maahan.

Luettu: 4/3 Topaasi


******


pinon päällimmäinen -blogin Kengurun kyydissä -haaste. Haasteessa luetaan australialaista kirjallisuutta.

*****

Täällä toisen tähden alla -blogin venäläisen kirjallisuuden haasteHaasteessa luetaan venäläistä kirjallisuutta viiteen eri kategoriaan ryhmiteltynä.

1. VENÄLÄISET NAISKIRJAILIJAT
2. VENÄLÄISET MIESKIRJAILIJAT

Bulgakov, Mihail: Saatana saapuu Moskovaan
Dovlatov, Sergei: Meikäläiset

suoritettu 2/2

3. ELÄMÄKERRAT
4. HISTORIA
5. NYKYVENÄJÄ

*****

Mitenköhän tässä kaikessa käy -blogin Kansainkynttiläin kokoontumisajot -haasteHaasteessa luetaan tietokirjallisuutta.

Tämä haaste jäi valitettavasti osaltani tyngäksi, enkä saanut suorituksia!


*****

Sonjan haasteet 2012:

Ikkunat auki Eurooppaan 

No niin, jänniä haasteita on blogit täynnänsä, minäkin niihin ajattelin osallistua. Ensimmäiseksi ilmoittaudun Kirjavan kammarin Ikkunat auki Eurooppaan -haasteeseen. Tähän listaan siis tämän vuoden aikana luettua eurooppalaista kirjallisuutta (suomalaiset poisluettuna). Käytän Karoliinan listaustapaa kategorisoida maat viiteen osaan. Suurempia tavoitteita ei ole, onpa vain hauska välillä listata.


Pohjois-Eurooppa (3)Itä-Eurooppa (1)
Etelä-Eurooppa (6)
 •  Espanja: Roca, Paco: RyppyjäCanales, Juan Diaz & Guarnido, Juanjo: Blacksad - Kissa varjoisilta kujilta; Canales, Juan Diaz & Guarnido, Juanjo: Blacksad - Valkoinen valtakunta; Canales, Juan Diaz & Guarnido, Juanjo: Blacksad - Punainen sielu; Canales, Juan Diaz & Guarnido, Juanjo: Blacksad - Hiljainen helvetti

Länsi-Eurooppa (14)

Keski-Eurooppa 


So American


Kuva: Kirjava kammari
Jälleen Kirjavassa kammarissa lanseerattu haaste, jossa luetaan monipuolisesti yhdysvaltalaista kirjallisuutta vuoden 2012 aikana. Kirjoja yritetään kerätä luonnollisesti mahdollisimman paljon. Kirjoille on kuusitoista alakategoriaa, jotka voivat ohjata tai olla ohjaamatta lukemista. Lisäksi kirjoja lajitellaan osavaltioittain. En käy sääntöjä ja kategorioita sen tarkemmin läpi, koska ne löytyvät kokonaisuudessaan haastepostauksesta täältä. Itselläni ei tässäkään haasteessa ole sen suurempia tavoitteita, mutta olisihan toki hauskaa, jos jonkin kategorian saisi täyteen.

7. Post-World War II Classics

Salinger, J.D.: Sieppari ruispellossa


(suoritettu 1/3)

9. Jewish-American Experience


16. Modern Men Writers

(suoritettu 5/5)

Osavaltio-alahaaste

Loppuvuodesta päätin, että en jaksa osallistua osavaltio-alahaasteeseen ollenkaan, sillä olen unohtanut listata suurimman osan lukemieni kirjojen tapahtumapaikat. Useimmissa on sitäpaitsi ollut useita tapahtumapaikkoja, joten yhden osavaltion päättäminen kunkin kirjan kohdalla olisi tuntunut mielivaltaiselta. En kuitenkaan poista tältä sivulta jo valmiiksi listattuja.

Illinois: Langer, Adam: Crossing California (Chicago)

Maryland: Tyler, Anne: The Accidental Tourist (Baltimore)

Massachusetts: Lahiri, Jhumpa: The Namesake (Boston)

New York: Lahiri, Jhumpa: Interpreter of Maladies (Kirjailijan asuinpaikka, sillä novelleissa useita tapahtumapaikkoja.)

Washington: Norman, Matthew: Domestic Violets

Hyppää lavalle

Kuva: kujerruksia/ Linnea/ pigeonnaire
Kujerruksia-blogin Hyppää lavalle -haaste ei ole turhan tiukka - syksyyn asti aikaa lukea yksi tai useampi näytelmä. Niitä on tullut jo tänä vuonna luettua, mutta yhdestäkään en ole vielä toistaiseksi blogannut. Luulisin kuitenkin, että saan suoritettua tämän helposti.

Suoritettu x 2!

http://lukemisenkartasto.blogspot.fi/2012/06/hyppaa-lavalle-haaste-eeva-liisa-manner.html

http://lukemisenkartasto.blogspot.fi/2012/09/kahden-haasteen-liettualainen-nykydraama.html

3 kommenttia:

 1. No tämän postauksen kanssa saikin taistella aivan urakalla, koska blogger pisti vastaan kaikessa missä kykeni. Osaako joku kertoa, miksi tämän postauksen lopussa ei näy kuka sen on kirjoittanut? Anna? Ihan vain sillä, että jos Annakin osallistuu joihinkin haasteisiin, niin meneekö kaikki sekaisin? Vai pitäisikö sivu otsikoida jotenkin että "Sonjan haasteet" tms.? Sama koskee tuota "Luetut"-välilehteä. Lisäänkö omani perään vai teenkö kokonaan oman sivun? Ärsyttää tämä bloggerin kanssa kikkailu, kun en oikein osaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis johtunee siitä että nämä eivät varsinaisesti ole postauksia vaan omia sivujaan... Luetut saa mielestäni listattua fiksusti noin allekkain kummankin listat, mutta ehkä nämä haasteet voisi laittaa kummankin omalle sivulleen? Varsinkin jos osallistutaan samoihin haasteisiin, voi olla vaikea muuten erotella...

   Poista
  2. Ja siis itsekin harkitsen (tähänkin) osallistumista. Amerikkalaista ja suomalaista kirjallisuutta ilmoitin jo keräileväni, mutta myös eurooppalainen kiinnostaisi...

   Poista